lördag 17 januari 2009

Nytt år Nya tag

Hej igen

Min min aktivitete som bloggare har varit unde all kritik senaste veckorna vilket tyvärr inte beror på att jag har varit upptagen med att träna. Jul och nyår har varit bra och mycket trevliga, tyvärr kom influensan och hälsade på vilket gjorde nyårsfirandet rätt så dämpat. Detta hade också en rätt så negativ inverkan på träningen. Det som har blivit riktigt lidande är löpningen. jag har kört en del styrkepass och några innebandyträningar dock. För övrigt har jullovet ägnats åt att skriva klart min praktik rapport. Närmaste två veckor kommer ägnas åt den nya kursen som startas upp. Detta kommer innebära en del möjligheter för träning.

Idag blev det dock en kort löprunda på 5 km vilket gav mig möjlighet att testa min nya pulsklocka som jag fick av min kära fru i julklapp. Pulsklockan i sig är en egen historia. Den första jag fick visade sig gå ca 30 min/dygn för fort!!! Burer PM65 heter den. Detta har resulterade i mail till både Beurer, och onnof som är återförsäljare. Resultatet av detta blev att Beurer skickade mig en ny klocka + att OnOff har lovat skicak mig en ny som skall komma i veckan.

Så är det ngn som är sugen på en sprillans Beurer PM65 så har jag en till salu.

Detta ska ju vara en träningsblogg så igår blev det ett styrkepass på 60 min följt av en innebandymatch ett par timar senare. (vinst 3-1) Idag blev det 5 km lätt jogging, hamnade på ca 160 i medelpuls och 185 i max (spurtade sista 200m) Nu är det träning varje dag som gäller framöver.

Farsgubben som är 61 år tjatar på migt att jag ska hänga på och köra ett styrkepass imorgon så vi får väl se vad som händer. Risken är att han kommer lyfta mer än mig vilket känns mindre roligt. För övrigt så blev han distriktsmätsare i bågskytte idag vilket gjorde honom extra kaxig. Jag har haft den titeln de senaste tre åren men eftersom jag tagit ett år off nu så fick han möjlighet att ta tillbaka den. Det roliga är att familjen Eriksson nu har haft den titeln de senaste 7 åren! 2 av dessa hade vi den även i damklassen då lillsyrran höll igång.

Passar även på att skicka en tanke till Mange mannen som fick en muskelbristning i låret i förrgår. vi får hoppas att han kryar på sig snart annars kommer han klättra på väggarna.
Fördelen skulle väl kunn vara att han har tid att hjälkpa till med att spola isen på den lokala Hockeyrinken.

Jag gillade också Emelies kommentar att "Det är dags att kroppen börjar lyssna på mig" vilket är precis den känsla jag har haft hela 2009.

Imorgon är det dags för lillgrabbens första innebandy träning. Klubbdirektören i LHC Mike Helber och en kompis till mig Jonas Ammenberg är ledare. Jonas har spelat i elitserien i innebandy flera säsonger och tilllsamans med Mike tror jag det är en extremt kompetent ledarduo. Jag ska även hinna med ett styrkepass.


Avslutar med vad Tomten kom med, (tyvärr så är den ena slut)