fredag 7 november 2008

Friday night

Riktigt skönt med fredag igen.

Torsdagen blev en vilodag med mycket pluggande. Idag gav jag mig ut på ett längre pass, det blev en mil, och det kändes faktiskt riktigt bra hade kunnat fortsatt några km till.

Imorgon blir det innebandymatch och sen en sväng till "Runningmange" för lite social verksamhet och diskuterande av träningsupplägg, löptaktik mm. Hoppas att han bjuder på lite gott också...

ps: Musiknörden är anmäld till varvet !!!

onsdag 5 november 2008

Nya tag

Idag var jag på återbesök hos kiropraktorn, han körde med en aggressiv skrämseltaktik och förordade en behandling på minst 6ggr dvs 6*400:-...hmm en behandling kanske tar typ 10 minuter, vilket skulle innebära en skaplig timlön. Jag lovade återkomma...

Hursomhelst så känns ju faktiskt ryggen återställd till 75% så idag var det det dax för ett snabbare tempo pass. Jag bestämde mig för att köra 2.5 km *2 med ca 5 min vila. Första delen gick riktigt bra och andra delen sisådär jag var riktigt andfådd och de sista 200 gick på vilja och utan syre.

Göteborgsvarvet eller SM i halvmarathon som det också är hade idag 45000 anmälningar. Max deltagare är 50000. Jag fick tag på musiknörden när han satt i sin bil på väg till Mjölby för ett curlingpass!! Kommentarer onödiga.
Hursomhelst hade han inte fått tummen ur och anmält sig än. Han lät meddela att han skulle göra det direkt när han kom hem, jag tvivlar...

Imorgon är det styrkepass om ryggen tillåter.

Kiropraktik

Kan upplevas som lite hokus pokus. Idag var jag på besök hos en riktig trollkarl, först så mätte han upp ryggen på mig, dvs temp samt strömimpulser. Efter ett antal olika tester så var det då dax att åtgärda smärtorna, ett par snabba hokus pokus konster så knakade det till ordentligt i ryggen och det kändes genast bättre. Under kvällen har det ömmat lite i ryggen men inte alls i närheten av de smärtor som fanns igår. Imorgon skall det bli ett nytt besök och uppföljning, jag hoppa att det inte behövs så många fler för de är inte billiga de där trolleritricken.
Hursomhelst så tyckte han att jag skulle ta det lite lugnt med styrkträningen ett par veckor. Löpningen skulle inte vara ngn fara med.

Ikväll har jag jobbat några timmar, nya James Bond var vi och tittade på. Faktiskt riktigt bra, första bondfilmen utan några som helst "gizmos" och ingen "Q" eller Moneypenny heller för den delen.

måndag 3 november 2008

Ajdå

Imorse när jag glad i hågen steg ut ur duschen och började torka mig...! Högg det till i ryggen. Precis vid högra skulderbladet fick jag hur jä-vla ont som helst. Insåg rätt så snabbt att det här är inget som kommer gå över på 5 min.
Eftr en halvtimmes funderande ringde jag en kiropraktor för att kolla över möjligheten att få en tid. Den första jag ringde hade en tid nästa vecka dvs om 7 dagar...mein gott !!! Vid andra försöket fick jag en tid imorgon förmiddag som tur var. Dagen har räddats av Ipren och varmt bad. Så länge höll mitt träningsschema.
Napraprat rapport kommer imorgon.

söndag 2 november 2008

Söndag kväll

Det känns inte all så jobbigt som det brukar. Kan bero på att studentlivet leker ; ).
Dagens träning bestod av 8 km i lugnt tempo. Trots det lugna tempot var jag riktigt mör i benen ändå. Imorgon blir det styrkepass på förmiddagen och skola på eftermiddagen.
Jag hart lagt upp ett träningsprogram ett par veckor framåt som består av följande:
löpning 8km-styrkepass-8km-styrkepass-5km-styrkepass-vila-10km. Ska bli spännande att se om det går att genomföra, har fått lite känningar i vad jag tror är benhinnan, det är på insidan av vaden och det sitter ett muskelfäste där så det är lite svårt att avgöra.

Imorgon blir det som sagt styrka och tisdagen skall tempot drivas upp på 5 kilometer. Träslöjdläraren har ju gjort 22 min på 4,4km i det inhemska spåret vilket skall slås !!!!

Igår blev det en promenad med familjen i det kalla men fina höstvädret, passade på att testa kameran i min nya mobil.