fredag 30 januari 2009

Dag 4 på dieten

Ok idag är det fjärde dagen på min lilla dietperiod.

De förstra tre dagarna har flytit på bra. En viss huvudvärk ligger och molar i bakhuvudet men utöver det så känns det ok.

Igår blev det styrkepass 50 min vid 13.oo, detta rullade på fantastiskt bra med tanke på att jag endast fått i mig 200 kalorier sedan 08.00. Efter detta pass blev det dock en banan. Till middag blev det grillad kyckling med pasta. Och efter detta så gav jag mig ut på en skön löprunda ca 6,5 km i makligt tempo. Summa sumarum så blev det nog nästan 2000 kalorier på minuskontot. under dagen.

Vägde mig i morse 91kg dvs minus 1.5kg jag skulle gissa att en tredjedel är vatten.

Idag är det träningsfritt förutom kvällens innebandymatch.

onsdag 28 januari 2009

Diet

Den usla aktiviteten på mitt bloggande är tyvärr en direkt orsak av det lika usla tränandet. Den här vintern har varit fylld av förskylningar. Och mitt tränande har varit därefter. Läste en artikel att sömnen eller brist på sömn rättare sagt hade en direkt påverkan på immunsystemet. Eftersom jag kasnke snittar 6 timmar per natt i veckorna så kanske det vore en idé att öka sovtiden lite.

För övrigt ska jag nu utföra ett litet experiment. Min tanke är att jag ska påbörja en lågkaloridiet och hålla den i 11 dagar för att se vad som kommer att ske. Jag ska äta Nutrilett och en måltid varje dag. Dvs ca 4 påsar nutri och en middag. Detta borde innebära ca 1000 kalorier per dygn. Jag förbränner ca 2500 i snitt vilket borde innebära 1500 kalorier i underskott. 12*1500 är då 18000. Ett kg kroppsfett innehåller ca 7000 kalorier, detta borde då innebära ca 2.5 kg i viktminskning. Eftersom lågkaloriedieter släpper en del vatten så bör det bli ett eller två kg till. Att det blev just 11 dagar beror på att träningsgänget inför göteborgsvarvet + våran manager ska på Whiskey mässa 7/2 vilket inte!!! får missas. Detta kommer även följas upp med ett restaurangbesök och utgång på kvällen. Funderar även på att prova en alternativ diet efter detta och då tänker jag på LFC dieten...om den nu heter så som förspråkar mycket fett men noll kolhydrater. vi får väl se.

Hursomhelst började detta experiment i går startvikt 92.5kg på morgonen, middagen bestod av kycklinggryta och ris med mycket sallad. Hade en djävulsk huvudvärk innan middag.

Vikt idag på morgonen: 91,5kg bara vatten,,,